Internethype: gooi bier naar Ronnie Flex

Rapper Ronnie Flex wordt tijdens zijn shows geregeld bekogeld met bier. Afgelopen weekend leidde dat tot schermutselingen.

Rapper Ronnie Flex wordt niet alleen overladen met prijzen, maar steeds vaker ook bekogeld met bier. Ontsprong de rapper nog de dans toen hij samen met rapformatie New Wave de Popprijs 2015 won doordat de traditionele bierdouche was verboden, een nieuwe internethype bezorgt hem regelmatig alsnog een nat pak. Afgelopen weekend leidde dat tot schermutselingen in Dancing Bruins in Saasveld.

Nadat Ronell Plasschaert (24), zoals hij echt heet, bij een concert in het Twentse dorp zondag opnieuw bekogeld was met bekers bier, dook er een zevental mensen uit zijn entourage vanaf het podium de zaal in voor een confrontatie met de biergooiers tussen het veelal jonge publiek. Volgens een getuige ontstonden er vervolgens in de zaal vechtpartijtjes.

De hype begon nadat half maart iemand een video op internet plaatste waarin Flex op zijn hoofd wordt geraakt met een plastic beker bier. Al snel verschenen er andere video’s waarin de rapper bekogeld wordt.

In een filmpje is te zien hoe het uit de hand liep in Saasveld: nadat de rapper een aantal biertjes naar zich toe geworpen heeft gekregen roept hij het publiek tot de orde: „Ik zie dat het in is om bier op mij te gooien, ik vind het oké. Het enige wat ik zeg is: als je een biertje op mij gooit, kom daarna ook voor me staan.” Vervolgens springen er mannen het publiek in.

In een reactie op radiozender Q-Music laat de rapper weten het heftig te vinden wat er in Saasveld gebeurde. Over de biergooiers zegt hij: „Ik had iets van: als er vanavond nog iemand een biertje op me gooit dan gaan de mensen met wie ik ben daar iets van zeggen.” Volgens de rapper liep het die avond uit de hand omdat iedereen bier gooide. „Dat werd eigenlijk gewoon een beetje matten de hele tijd. En ja, dat is ook niet top. Dat is eigenlijk helemaal niet wat ik wil.”

Op Facebook schrijft feestcafé Dancing Bruins dat Ronnie Flex het incident heeft uitgelokt door eerst bier over zichzelf te gieten en daarna het publiek te vragen om bier naar hem te gooien. Die oproep is op de filmpjes ook te zien. „En tja, dit hoef je in Twente niet twee keer te vragen”, schrijft Dancing Bruins. Volgens het café moest de beveiliging vervolgens de mensen rondom Ronnie Flex in toom houden. Dancing Bruins stelt zelf het concert te hebben stilgelegd.

Voor komende shows heeft Flex in zijn contract laten zetten dat de beveiliging beter op het publiek moet letten. Mocht het weer gebeuren, dan stopt hij „na twee keer” de show.

    • Thomas van Huut