Ribben van tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso nog te kwetsbaar voor Bahrein

Hij reed twee weken geleden in Melbourne zijn bolide volledig in de prak. Maar Fernando Alonso stapte uit zijn McLaren alsof hij lichte blikschade had; een beetje trekkebenend liep hij zwaaiend naar het publiek van het circuit. Toch is de tweevoudig wereldkampioen niet helemaal ongeschonden uit de crash gekomen. De artsen van de internationale autosportfederatie FIA concludeerden donderdag dat de Spaanse coureur nog onvoldoende is hersteld en daarom zondag niet kan meedoen aan de Grand Prix van Bahrein. Twee CT-scans van zijn borst lieten breukjes in de ribben zien die tijdens de race een risico vormen. „Door de G-krachten zou een rib mijn long kunnen perforeren, daarom kan ik niet rijden”, zei Alonso. De Spanjaard schampte tijdens de Grand Prix van Australië bij een inhaalactie de auto van Esteban Gutiérrez. Alonso schoot van de baan af, ging een paar keer over de kop om tegen de bandenmuur tot stilstand te komen.

Het is niet voor het eerst dat de wereldkampioen van 2005 en 2006 een race moet overslaan. Vorig seizoen miste hij de eerste twee grands prix na een crash tijdens de testdagen in Barcelona.

Het uitvallen van Fernando Alonso biedt het Belgische racetalent Stoffel Vandoorne (24), testrijder bij McLaren-Honda, de kans om in Bahrein in te vallen. Het wordt zijn debuut in de koningsklasse.