Crazy Heart Canvas, 21.05-22.55u.

None

(Scott Cooper, 2009). De 57-jarige countryzanger Bad Blake (Jeff Bridges) slijt zijn dagen volgens een vast patroon. Hij wordt wakker met een flinke kater, rijdt naar de treurige plek waar hij moet optreden, koopt een fles whiskey, repeteert halfslachtig, speelt routinematig wat oude liedjes, en deelt handtekeningen uit aan vrouwelijke fans. Meestal eindigt hij in bed met een van hen, om ‘s ochtends stilletjes de motelkamer uit te sluipen. Met zijn voormalig protegé Tommy Sweet (Colin Farrell) gaat het veel beter, maar ja, die speelt dan ook gladde country.

Alles verandert als hij een journaliste (Maggie Gyllenhaal) en haar zoontje ontmoet. Het is nooit te laat om te veranderen, wordt tot twee keer toe in Crazy Heart gezegd. Een geruststellende boodschap, maar gaat die ook op voor Bad Blake?

Crazy Heart drijft op het fijne spel van Jeff Bridges als de verlopen zanger. Hij won er dan ook een Oscar voor. Hij zingt zelf de fraaie liedjes, waarvan The Weary Kind ook een Oscar kreeg: “Pick up your crazy heart and give it one more try”.

André Waardenburg