Bekend van zijn absurde humor met ‘The Two Ronnies’

De Britse komiek Ronnie Corbett is donderdag op 85-jarige leeftijd overleden. Hij begon zijn loopbaan in 1960 in het tv-programma The Frost Report van David Frost, in een sketch naast John Cleese, maar werd samen met Ronnie Barker vooral bekend als de kleine in het komische duo ‘The Two Ronnies’. Met het overlijden van Corbett verliest Groot-Brittannië volgens de BBC een van zijn populairste komieken. De show van het duo, dat uitblonk in absurdistische humor, was van 1971 tot 1987 op tv. Nadat Barker en Corbett waren gestopt met The Two Ronnies keerde de bebrilde Schot terug naar het acteren, zijn eerste liefde sinds de jaren vijftig, met een rol in de komedieserie Sorry!. In 2005 keerden hij en Barker nog korte tijd terug met The Two Ronnies Sketchbook, waarin ze oude sketches aan elkaar praatten. Kort daarna overleed Barker. (NRC)