Nutrilon rechtsreeks te koop in China

Danone gaat voortaan rechtstreeks babymelkpoeder van Nutrilon met een Nederlands etiket aanbieden in China, via het online platform Tmall Global. Danone doet dat om tegemoet te komen aan de aanhoudend grote vraag uit China. Ook wil het moederbedrijf van Nutricia daarmee de beschikbaarheid van Nutrilon in Nederland verbeteren. Nutrilon-babymelkpoeder is in winkels in Nederland nog altijd lastig te verkrijgen, omdat Chinezen soms enorme partijen opkopen. In China is grote vraag naar Nederlands melkpoeder vanwege verschillende voedselschandalen in het land. Veel Chinezen vertrouwen babymelkpoeder van eigen bodem niet meer. De prijs van online aangeschaft melkpoeder op Tmall Global ligt overigens wel hoger dan die in Nederlandse winkels. Om lege schappen te voorkomen voerde Danone zijn Europese productie van babymelkpoeder vorig jaar al flink op. (ANP)