Debuut Chris Hoy in de 24 Uur van Le Mans

Zesvoudig olympisch kampioen baanwielrennen Chris Hoy (40) maakt dit jaar zijn debuut in de 24 Uur van Le Mans, de beroemde Franse autorace. ‘Sir’ Chris Hoy kruipt op 18 en 19 juni achter het stuur van een Nissan en zal uitkomen in de LMP2, de tweede divisie voor fabrieksteams. De Brit Michael Munemann en de Indiër Parth Ghorpade zijn zijn twee teamgenoten.

Autoracen is niet onbekend voor Hoy, die de afgelopen jaren al actief was in het langeafstandracen. „Ik heb al eens een testrit gedaan op Le Mans en het circuit is geweldig. Ik ben vanaf mijn jeugd al een groot fan van de autosport en toen al zag ik de 24 Uur van Le Mans als de belangrijkste wedstrijd ter wereld. Het wordt absoluut een nieuw hoogtepunt”, aldus de voormalig baanwielrenner. (ANP)