75 seksslavinnen bevrijd door politie Libanon

Het grootste deel van de vrouwen is Syrisch. De slachtoffers zijn geslagen, gemarteld en misbruikt.

Foto Guillaume Piolle

De Libanese politie heeft 75 vrouwen bevrijd uit handen van mensensmokkelaars. Dat meldt persbureau AFP. Volgens de Libanese politie zijn de vrouwen misbruikt en gemarteld. Een deel van de slachtoffers vertoonde tekenen van verminking. Ook zijn er expliciete foto’s van hen gemaakt en verspreid. De meeste slachtoffers komen uit Syrië.

Volgens de politie hebben agenten in het Libanongebergte, ten noorden van Beiroet, “het meest gevaarlijke mensenhandelnetwerk in Libanon geïdentificeerd en gearresteerd”. Tien mannen en acht vrouwen zijn opgepakt omdat zij de appartementen bewaakten waarin de vrouwen waren opgesloten. Een arts en een verpleegster die samenwerkten met de smokkelaars zijn ook gearresteerd. Tijdens zijn verhoor gaf de arts toe tweehonderd abortussen te hebben uitgevoerd.

Bij de arrestatie werd ook een baby van acht maanden oud aangetroffen. Het gaat waarschijnlijk om het kind van een van de bevrijde vrouwen. In Libanon wonen ruim een miljoen Syrische vluchtelingen, op een bevolking van vier miljoen.