FC Twente laat transfer Corona onderzoeken

De transfer van Jesús Corona van FC Twente naar FC Porto wordt door de eredivisieclub onderzocht. Dat heeft FC Twente laten weten, nadat woensdag op de website Football Leaks een overeenkomst was opgedoken tussen de Enschedese club en het Mexicaanse investeringsfonds Representaciones Internacionales Vijai Sa de CV. In januari stelde FC Twente een extra onderzoek in naar transfers uit het verleden, omdat er mogelijk dingen zijn gebeurd die niet kunnen. De transfer van Corona maakt deel uit van dat onderzoek. Uit documenten blijkt onder meer dat het Mexicaanse bedrijf in 2013 drie miljoen dollar (2,65 miljoen euro) investeerde in de club. In ruil zou het bedrijf 60 procent van het transfergeld opstrijken. Als FC Twente akkoord zou willen gaan met een bod lager dan 20 miljoen euro moest de club het Mexicaanse bedrijf informeren en om toestemming vragen. Dat wekt de indruk dat het bedrijf invloed kon uitoefenen en dat is verboden. Volgens FC Twente zijn de documenten in 2013 aan de FIFA voorgelegd. (ANP)