Ten minste 23 doden na instorten viaduct in India

Minstens tachtig gewonden zijn naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht.

De ravage na het instorten van het viaduct. Swapan Mahapatra / Press Trust of India via AP

Ten minste 23 mensen zijn donderdag omgekomen toen in de Indiase stad Kolkata een viaduct in aanbouw instortte. Dat meldt persbureau AP vrijdag. Minstens tachtig gewonden zijn naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht.

Zo’n honderd meter aan viaduct in aanbouw stortte op een drukke verkeersweg met voetgangers, taxi’s, vrachtwagens en tuktuks. Veel inwoners van de stad proberen mensen onder het puin vandaan te halen of slachtoffers die ze nog niet kunnen helpen te voorzien van water. Het leger rukte uit om hulp te verlenen.

Op YouTube verschijnen beelden van de ravage:

In 2009 is begonnen met de bouw van het viaduct door een private aannemer. Sindsdien werden verschillende deadlines voor de oplevering niet gehaald. AP schrijft dat er al zorgen waren onder projectontwikkelaars over de haast waarmee het project de afgelopen tijd werd afgerond.

    • Liza van Lonkhuyzen