Met Kim

Margot Poll belt met taartenbakster Kim Schilte (26) van ‘hidden bakery’ Life of Pie die vorige week één dag open was.

Wat was het idee achter een one day shop?

„We zijn eigenlijk een ‘hidden bakery’ en werken op een geheime locatie in Amsterdam. We bestaan sinds december en het kwam er tot nu toe vooral op neer dat mensen ons viavia kenden of via internet, en dan een taart bestelden en maar moesten hopen dat die lekker was. Dat commentaar kregen we en misschien zat daar wat in. Daarom besloten we om onze taarten en andere creaties één dag te laten zien aan het publiek.”

Wat stond er in de winkel?

„We hadden 25 voorbeeldtaarten gemaakt en 500 cupcakes. Daar hadden we de winkel mee ingericht als een soort zoet luilekkerland. We waren van plan om 24 uur open te zijn, maar aan het begin van de avond hadden we alles verkocht.”

En nu? Toch maar een winkel beginnen?

„Nee, beslist niet. Als iemand een taart wil, weet hij ons te vinden. Dat vinden we toch leuker. We werken het liefst in alle stilte dag en nacht door. Het is net even anders dan die slagroomtaart met een foto erop. We maken nu custom cakes met een geheim recept voor de basis en dan begint het: een taart waarop we helemaal los mogen gaan, of een taart waarmee we juist met veel eerbied iemand herdenken.”

Een taart om te herdenken?

„Ja, we hebben voor vrienden die hun kindje zijn verloren een rouwtaart gemaakt. Er kunnen genoeg dingen op een taart die niet eetbaar zijn, maar die je wel kunt bewaren als aandenken. De vader is kunstenaar en maakte iets blijvends dat wij verwerkt hebben op de taart. Rouwtaarten eet je dan misschien op, maar we maken ze vooral om te laten zien dat je zo het leven van een dierbare kunt vieren. Het hele leven kan op een taart – we werken wat dat betreft met uitersten, want we maken ook gender reveal cakes voor aanstaande ouders die zo het geslacht van hun kind bekendmaken. Dan zijn wij mooi wel de eersten die weten wat het wordt.”

    • Margot Poll