Topman Aegon wordt toezichthouder bij luchtvaartgroep Air France-KLM

Air France-KLM wil Alex Wynaendts, bestuursvoorzitter van verzekeraar Aegon, benoemen tot lid van de raad van bestuur. De raad van bestuur fungeert als raad van commissarissen, naast een uitvoerend comité. De luchtvaartgroep legt de voordracht van Wynaendts op 19 mei voor aan de aandeelhouders. Hans Smits, president-commissaris van KLM, wordt vicevoorzitter van de raad van bestuur. Hij neemt die functie over van voormalig KLM-baas Peter Hartman, die in de raad blijft. Leo van Wijk, die in 2004 de overname van KLM door Air France beklonk, vertrekt, net als Kees van Lede. De raad van bestuur van Air France-KLM bestaat uit vijftien leden, waarvan vier Nederlanders. Voorzitter is Alexandre de Juniac, tevens bestuursvoorzitter van de holding. (NRC)