Sport

Dit schrijven andere media vandaag

Foto AFP

Dit zijn de belangrijkste zakelijke verhalen in andere media.

Brexit volgens ambassadeur slecht voor Nederlandse economie

Als het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie stapt, kan dat slecht zijn voor de Nederlandse economie. Dat zegt Simon Smits, de Nederlandse ambassadeur in Londen in de Telegraaf.

Smits vindt dat de Britse premier David Cameron een goede deal heeft geregeld voor zijn land. “Wel de lusten, maar niet de lasten”, zegt Smits. De ambassadeur noemt de enorme wederzijdse handelsbelangen. “Ik heb geen glazen bol, maar ik weet één ding: onzekerheid kost altijd geld en handel. Het schrikt investeringen af.”

Rasbankier nieuwe baas familiebedrijf SHV

Bankier Jeroen Drost wordt de nieuwe topman van het familieconglomeraat SHV. Dat schrijft het Financieele Dagblad.

Drost, die bij ABN Amro, NIBC en NPM Capital werkte, is weer een buitenstaander die het familiebedrijf van de familie Fentener van Vlissingen mag runnen. SHV kent een ongelukkige wisseling van topmannen. Beoogd topman John Paul Broeders kwam in 2010 te overlijden. De huidige baas, Stephan Nanninga, zegt wegens familieomstandigheden terug te treden.

Weer ophef over zakelijke deals FC Twente

Er is weer gedoe rond FC Twente. De Volkskrant meldt dat de voetbalclub in 2013 samen heeft gewerkt met een Mexicaans bedrijf dat connecties zou hebben met de drugsmaffia.

Twente kocht in 2013 de Mexicaanse voetballer Jesús Corona. Omdat de club het geld niet had werd het via het Mexicaanse bedrijf voorgesteld aan een groep Mexicaanse investeerders. Het Mexicaanse bedrijf is eigendom van een bankier die is veroordeeld wegens het witwassen van drugsgeld, aldus de Volkskrant.