SP-Kamerlid Van Bommel doet aangifte wegens smaad over aanranding vrouw

SP-Tweede Kamerlid Harry van Bommel heeft aangifte gedaan wegens smaad en laster tegen een oud-militair die hem ervan beschuldigt zijn vrouw aangerand te hebben.

Dat bevestigt Van Bommel tegen NRC. De oud-militair beweert in het tijdschrift Privé dat Van Bommel op 25 februari tijdens een avond in Paramaribo zijn vrouw tegen haar zin gestreeld heeft, in haar billen heeft geknepen en haar heeft gezoend. Volgens Van Bommel is daar geen sprake van: „Ik heb haar getroost omdat ze heimwee had. Daarnaast heb ik voorkomen dat ze zou vallen.”

Waar de beschuldiging vandaan komt, zegt Van Bommel niet te weten: „Een dag na de ontmoeting mailde hij me nog hoe gezellig hij het had gevonden en dat het voor herhaling vatbaar was.”

De man die Van Bommel beschuldigt, zegt in Paramaribo aangifte te hebben gedaan tegen het Kamerlid. Van Bommel heeft op zijn beurt op 10 maart in Nederland aangifte gedaan tegen de oud-militair, volgens Van Bommel omdat de man „een lastercampagne” is begonnen en de dreigende mailtjes bleven aanhouden.

In 2007 kwam Van Bommel in opspraak nadat een medewerkster van de Nederlandse ambassade een klacht indiende wegens ongewenste intimiteiten. Van Bommel bood daar destijds zijn verontschuldigingen voor aan. De zaak was daarmee afgedaan. (NRC)