Economie

Android geeft geheimen makkelijker prijs dan iPhones

Foto AP

Wat gebeurde er in de Verenigde Staten terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Interessant onderzoek van de American Civil Liberties Union. Sinds 2012 zijn er 63 gevallen waar de Amerikaanse overheid bij een rechter steun van een tech-bedrijf wil afdwingen om een smartphone te kraken. In slechts 9 gevallen, ofwel 14 procent, betreft het een Android-toestel. Dat terwijl het marktaandeel van Android 52 procent is.

Conclusie: Android geeft geheimen makkelijker prijs waardoor rechtszaken niet nodig zijn, schrijft Yahoo! Finance.

Amazon wil meer knoppen invoeren

Bij Techcrunch verzekeren ze dat het geen 1 april-grap is en dus schrijven wij het ook maar op: Amazon wil meer Dash Buttons invoeren. Dat zijn knoppen die via wifi verbinding hebben met Amazon. Als je scheermesjes op zijn, druk je op de Gillette-knop. Als de luiers van je kind op zijn, knal je meteen op de Huggies knop.

Amazon maakt nu bekend het assortiment te verdrievoudigen. Koffie van Starbucks, energiedrank van Red Bull en nog veel meer merken kunnen binnenkort via een knop besteld worden.

Beurswaakhond: pas op voor hysterie

Mary Jo White van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission had eigenlijk een hele duidelijk boodschap: pas op. White waarschuwde dat startup-bedrijven moeten oppassen met enorm hoge waardering. Dat schrijft de Financial Times.

Startups lijken continu in een race om unicorn te worden. Dat betekent dat ze een waarde van een miljard dollar of meer hebben. Volgens White kan een te positieve waardering nadelig uitpakken als later blijkt dat het bedrijf er helemaal niet zo florissant voor staat. Daar kunnen niet alleen investeerders, maar ook werknemers die aandelen hebben de dupe van zijn. Dit zijn overigens de volgende Nederlandse unicorns.