Economie

Anbang wil Starwood toch maar niet kopen

Foto Reuters

Wat gebeurde er in Azië terwijl je sliep? Onze correspondenten praten je bij.

Zo snel als de biedingsstrijd begon, is die ook weer afgelopen. De Chinese verzekeraar Anbang - in Nederland eigenaar van Vivat - trekt het bod van 14 miljard dollar op de Amerikaanse hotelketen Starwood weer in. Dat meldt The Wall Street Journal.

Marriott blijft nu dus over om Starwood over te nemen. Waarom de Chinezen, samen met investeerder J.C. Flowers, afhaken is onduidelijk. In een persbericht houden ze het vaag. “Verschillende marktoverwegingen”, klinkt hun verklaring.

Japan is weer een beetje somberder

Japanse bedrijven zijn weer een beetje somberder gestemd over hun toekomst. Dat blijkt volgens de Financial Times uit een regulier onderzoek van de Japanse centrale bank.

Producenten verwachten niet onmiddellijk een recessie, maar zijn wel bezorgd over de lage groei. De Japanse centrale bank staat zo onder druk om nog meer monetaire maatregelen te nemen.

En weg is Mahathir bij Proton

De 90-jarige oud-premier van Maleisië, Mahathir Mohamad, moet weg als president-commissaris van het Maleisische staatsautobedrijf Proton. Dat meldt de Nikkei Asian Review.

In Maleisië knettert een ruzie zonder weerga. Mahathir Mohamad, die het land opbouwde, heeft ruzie met de huidige premier, Najib Razak. Najib wordt verdacht van grootschalige fraude. En Mahathir vindt dat hij daarom moet opstappen. Daar is Najib weer boos over en probeert de macht van Mahathir in te perken.