Bloed, zweet en spotlights

Na eerder Bloed, zweet en snaren (achter de schermen bij het Concertgebouworkest), Bloed, zweet en blaren (Het Nationale Ballet) en Bloed, zweet en aria’s (De Nationale Opera) komt AVROTROS nu met Bloed, zweet en spotlights. In deze achtdelige serie staat de wereld van de musical centraal. De weg naar de première van twee musicals wordt intensief gevolgd: De Tweeling, gebaseerd op het boek van Tessa de Loo, en The Bodyguard, naar de Amerikaanse film met Whitney Houston en Kevin Costner in de hoofdrollen. Presentator Art Rooijakkers volgt de artiesten achter de schermen, op het podium en thuis.

Het geëngageerde De Tweeling heeft Hanna van Vliet als een van de hoofdrolspelers. Zij is afkomstig uit het (gesubsidieerde) toneel en maakt voor het eerst kennis met de commerciële musicalwereld. Hoe houdt zij zich staande en hoe bevalt de nieuwe werkweek van zes dagen?

Romy Monteiro speelt de hoofdrol in The Bodyguard. Als beginneling wordt ze in het diepe gegooid. Lukt het regisseur Carline Brouwer om haar klaar te stomen voor de première?