Zelfs een hoofdpersoon met donutverslaving gaat vervelen

Exit Hero is een verrassende combinatie van The Walking Dead en Paul Blart: Mall Cop. Zó ziet de zombie-apocalypse er dus uit voor een zwaarlijvige kantoorbeveiliger die maar geen genoeg kan krijgen van donuts. Zoals je misschien begrijpt, is die realiteit niet prettig. De helft van de tijd dat je Exit Hero speelt, ben je bang dat de hoofdpersoon getroffen wordt door een hartaanval. In dit isometrische puzzelspel moet je in kleine kantoorruimtes – die verdeeld zijn in verschillende vakken – bange administratief medewerkers verzamelen en naar een veilige kamer leiden. Als een prachtig geanimeerde versie van Snake volgen die collega’s jou in een polonaise over het speelveld. Het is zaak om de snelbewegende bewaker en zijn stoet niet te laten botsen met de op Minions-lijkende zombies. Exit Hero telt 99 levels, die weer uit drie sublevels bestaan. Maar na tien niveaus slaat de verveling al toe. Met het verzamelen (of voor veel geld kopen) van nieuwe personages moet het spel fris houden. Dat werkt maar matig. Exit Hero is een leuke draai op het zombiegenre maar kan niet echt overtuigen.

    • Hans Klis