‘Wapen jezelf of sterf’ wordt ‘betaal of sta uren te wachten’

Wie goed wil worden in Total War Battles: Kingdom, moet veel geduld hebben of bereid zijn te betalen. Aan Exit Hero kun je beter maar geen geld uitgeven.

Het is het jaar 915. Je erft het vervallen landgoed van je overleden vader in een tijd van onrust en oorlog. Wapen jezelf of sterf. Met die onheilspellende informatie begint Total War Battles: Kingdoms. Na een uitgebreide tutorial word je in het middeleeuwse diepe geduwd: je moet een dam repareren, barakken en kerken bouwen en een invasie afslaan. Dit spel van Sega leent veel van de voorgaande successen van de Total War franchise, zoals de massale gevechten, maar giet daar een mobiel sausje overheen. Dat betekent vooral veel urenlange wachttijden (voor het winnen van grondstoffen zoals hout en steen) die je met een eenvoudige in-app aankoop hier en daar kunt overslaan. De prijzen zijn fiks, maar daarmee bouw je wel snel je koninkrijk op. Total War Battles: Kingdoms biedt ook missies en real-time gevechten met andere spelers aan om je bezig te houden. De graphics zijn echter soms bedroevend slecht, wees niet verrast als je leger ridders (en de rest van het scherm) opeens allemaal fel groen of flikkerend paars gekleurd zijn.