Man krijgt vier jaar cel na dodelijke aanvaring

De 51-jarige man die met zijn speedboot op de Vinkeveense Plassen in 2014 een sloep aanvoer waarbij twee mensen omkwamen, heeft vier jaar cel gekregen. Ook wordt zijn vaarbevoegdheid vijf jaar afgenomen en moet hij slachtoffers en nabestaanden 300.000 euro betalen. Arnoud H. heeft volgens de rechtbank onaanvaardbare risico’s genomen en was roekeloos. Hij had gedronken, voer veel te hard en zonder licht. De straf is veel lager dan de acht jaar die het Openbaar Ministerie (OM) had geëist. Het OM stelde dat sprake was van doodslag en poging tot doodslag, maar de rechtbank vindt dat er geen opzet in het spel was. Haar conclusie is dat sprake is van dood door schuld. Na de aanvaring voer H. door. Hij dacht dat hij een boomstam had geraakt en hij had geen gegil gehoord. (NRC)