Vergeet blenders. Will it press?

Lang niet alles gaat kapot in een blender, maar Hydraulic Press Channel moet nog iets vinden dat niet geplet kan worden.

Liefhebbers van de verpulvering van gebruiksgoederen hebben na blenderkanaal Will it Blend een nieuwe lieveling. Hydraulic Press Channel is the next big thing. Niets heeft de hydraulische 100-tonspers tot nu toe overleefd. Ook een draaiende blender niet.

Het kanaal is het persoonlijke project van een anonieme Fin en zijn vrouw. De Fin heeft onder meer een smartphone, fotocamera, Paasspulletjes en - hoogtepunt - een stapeltje muntjes geplet.

Do not try this at home! Or at any where else!

Hydraulic Press Channel is de afgelopen twee weken een grote hit geworden op Reddit. Aanleiding was een post over een andere pers waar iemand wat chipskruimels onder had gelegd, met een verrassend resultaat:

My company used a 20-ton press on some Lay's potato chip crumbs.

Reddit wilde onmiddellijk meer. Het duurde niet lang voor iemand het concurrerende, en al een paar maanden ingedutte Hydraulic Press Channel ontdekte. De filmpjes werden een hit. In het populairste filmpje probeert de Finse perser een A3’tje meer dan zeven keer te vouwen. Dik acht miljoen mensen zagen het papiertje aan scherven gaan.

Sinds Reddit Hydraulic Press Channel heeft ontdekt, is het kanaal weer volop actief. Op de agenda om geplet te worden staat onder meer een kleinere hydraulische pers. De vraag “Kunnen we een blender persen, of kunnen we een pers blenden?” is al beantwoord.

Het loont overigens om de filmpjes helemaal uit te kijken. De meest recente video’s zijn voorzien van een toegift waarin de maker door zijn vrouw vervaardigde dieren van klei plet.

View post on imgur.com

    • Bastiaan Nagtegaal