Opnieuw inval in Rotterdam in onderzoek terreur

De politie onderzocht een woning in de wijk Kralingen. Er werd niemand aangehouden.

De politie in Rotterdam deed in de nacht van dinsdag op woensdag een inval in een woning aan de Oudedijk in de wijk Kralingen. Foto Bas Czerwinksi/ ANP

Een speciale politie-eenheid heeft in de nacht van dinsdag op woensdag in de Rotterdamse wijk Kralingen een woning doorzocht. Ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft onderzoek gedaan in de woning. Er is niemand aangehouden. De inval kwam voort uit het lopende onderzoek naar terrorisme, zo meldt het Openbaar Ministerie (OM).

Twitter avatar landelijkparket Landelijk Parket Opnieuw terrorisme doorzoeking Rotterdam (Oudedijk) vannacht. Geen wapens of explosieven aangetroffen.

Omwonenden moesten uit voorzorg hun huis verlaten en werden met bussen naar een opvanglocatie gebracht.

Bij eerdere inval werd Franse terreurverdachte aangehouden

Afgelopen zondag deed de politie in Rotterdam-West een inval waar ze op verzoek van de Franse autoriteiten de 32-jarige Anis B. oppakten. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het voorbereiden van een terroristische aanslag in Frankrijk. Bij de huiszoeking werden onder meer munitie, telefoons en drugs in beslag genomen.

De politie hield ook drie Algerijnen aan die verdacht worden van mogelijke betrokkenheid bij terrorisme.

De Fransman Anis B. wil niet uitgeleverd worden

Anis B. liet dinsdagmiddag weten dat hij niet versneld uitgeleverd wil worden aan Frankrijk, zo laat het OM weten. Dit betekent dat de rechtbank binnen negentig dagen moet beslissen of de terreurverdachte wordt overgeleverd.

Frankrijk kwam de 32-jarige terreurverdachte op het spoor nadat ze vorige week donderdag Reda Kriket arresteerden in de Franse voorstad Argenteuil. Hij zou een grote rol hebben gespeeld bij de aanslagen in Parijs afgelopen november.

    • Huib de Zeeuw