IJsfabriek langs spoor brandt geheel uit

Door een brand in een Hengelose ijsfabriek zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twee appartementengebouwen in de buurt ontruimd. De bewoners ervan hebben enige uren in een nabijgelegen schoolgebouw moeten wachten tot de brand geblust was. De ijsfabriek is volledig uitgebrand. Rond 04.00 uur woensdagochtend mochten de bewoners van de flats naar huis terugkeren. Medewerkers in de fabriek konden op tijd wegkomen. Door de brand moest het treinverkeer tijdelijk worden stilgelegd – het pand ligt vlak langs het spoor tussen Hengelo en Borne. De brandweer waarschuwde voor de rook en heeft met meetapparatuur gecontroleerd of gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen; omwonenden die thuis mochten blijven, werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden. (ANP)