Hectic Space 2 weet elke spelbeurt te verrassen

Iets te weinig koffie op? Dan is Hectic Space 2 de game om mee wakker te worden. Dit spel van ontwikkelaar James Swiney is zo zenuwslopend hectisch dat het je een shot adrenaline geeft. Gamesblog Toucharcade omschrijft deze app dan ook treffend als ‘Bullet Pixel Hell’. Hectic Space 2 is een fijne combinatie van arcadeklassiekers Space Invaders en Gradius. Met je vinger bestuur je een ruimteschip (omhoog en omlaag) in een veld dat van links naar rechts beweegt. Onderwijl schieten gepixeleerde vijanden hun laserbanken op je leeg. Terwijl je dat geweld ontwijkt, moet je powerups verzamelen – voor schilden, raketten etc - die essentieel zijn voor de eindbaasgevechten. Dat laatste is een welkome aanvulling van Hectic Space II op zijn al voortreffelijke voorganger. Het spel ziet er met zijn minimale retro graphics eenvoudig uit. Maar de inventieve manier waarop de willekeurige power-ups elke spelbeurt weer verrassend maken en vooral ook de hoge moeilijkheidsgraad maakt van deze game een aanrader. Hectic Space II voelt als een echte arcade shooter: spannend, zinderend en bloedstollend.