‘Hé, neem me mee. Het gaat zo regenen’, zei de paraplu

Een populaire categorie producten op crowdfundingplatforms zijn de ‘smart’ producten. Je kiest een bestaand product en maakt het beter. Neem de paraplu. Handig ding, maar het kan nog veel praktischer. De smart paraplu ‘Oombrella’ heeft allerlei sensoren in het handvat, die onder andere meten wat de temperatuur en luchtvochtigheid is. Zo snapt je paraplu wanneer het gaat regenen. Via bluetooth stuurt-ie dan een waarschuwing naar de bijbehorende app op je mobiel, zodat je je paraplu op tijd kunt meenemen. En mocht je al met je plu buiten lopen en gebeld worden of een berichtje ontvangen, trilt het handvat van de paraplu zodat je in de stromende regen kunt kijken wie je probeert te bellen. Dat is nog niet alles: zodra je 40 meter van je plu verwijderd bent, (oftewel: je vergeet ‘m mee te nemen uit de bar) krijg je een notificatie op je telefoon dat je je paraplu niet moet vergeten. Mocht dat allemaal nog niet ‘smart’ genoeg zijn om 60 euro voor neer te leggen, heeft hij ook een schroef bovenop. Daar kun je een GoProcamera opschroeven. Ben je een weekend naar Londen geweest en heb je niets anders gezien dan de rand van je plu en de stoep, kun je alsnog de beelden op de camera terugkijken.

    • Charlotte van ’t Wout