24 uur hippiemuziek

Zanger Boudewijn de Groot verricht vrijdag de opening van Fower Power Radio. De nieuwe internetzender van Radio Veronica wil 24 uur ononderbroken muziek draaien uit de hippietijd.

Het eerste uur, dat gepresenteerd wordt door de zanger samen met directeur en dj Erik de Zwart, is ook te horen op de reguliere zender, in het programma Countdown Café. De Zwart: „We draaien muziek van eind jaren zestig, zeventig, voor iedereen die ooit bloemen in zijn haar heeft gehad. Boudewijn is zelf een bloemenkind, die heeft er zeker verstand van. Hij neemt ook platen mee uit zijn eigen verzameling.”

Volgens De Zwart is de popmuziek uit de hippietijd nog altijd in trek. „Op Ibiza zijn de flower-power-avonden in discotheek Pacha onverminderd populair bij jong en oud. Best bijzonder voor een dance-eiland. Mensen verlangen naar love, peace and happiness.”

Flower Power Radio wordt de twaalfde internetzender van Veronica. Verschillende, als Baars Classic Rock en Radio 192, bedienen al de nostalgiemarkt. Radio Veronica begon in 1960 als illegale popzender vanaf een schip op de Noordzee.

De zender is nu van Sky Radio Group, een dochter van TMG. Na een daling van het marktaandeel in 2014 steeg het in 2015 weer licht, naar 4,4 procent. De opbrengsten van de advertentiekosten daalden. Wekelijks luisteren er 1,4 miljoen mensen.

Vrijdag is het 1 april, maar De Zwart zweert dat Flower Power Radio „serieus” is.