Flats ontruimd om grote brand Hengelo

De ijsfabriek waar de brand ontstond is in zijn geheel uitgebrand.

Door een brand in een Hengelose ijsfabriek zijn in de nacht van dinsdag op woensdag twee nabijgelegen flats ontruimd. De bewoners moesten hun appartementen in alle haast verlaten, en hebben enige uren op een middelbare school moeten wachten tot de brand geblust was. De ijsfabriek is in zijn geheel uitgebrand.

Rond 04.00 uur ‘s nachts mochten de bewoners van de flats weer terug naar huis. Het bedrijfspand, dat op een industrieterrein langs het spoor staat, kan als verloren worden beschouwd. Een van de medewerkers van de fabriek verklaarde tegenover de Twentse krant Tubantia dat hij een ernstig vermoeden had van brandstichting. De medewerkers die in het pand aanwezig waren konden op tijd wegkomen.

Twitter avatar rtvoost RTV Oost nieuws UPDATE (foto): Brandweer Twente nog uren bezig met nablussen brand Hengelo: “Ramen en deu… https://t.co/BPLPDCasL3 https://t.co/0S9JicUiYk

Door de brand moest ook het treinverkeer tijdelijk worden stilgelegd. De brandweer waarschuwde voor flinke rookontwikkeling en heeft met meetapparatuur gecontroleerd of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen; omwonenden die thuis mochten blijven werd geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden. Met behulp van NL Alert waarschuwde de politie omwonenden voor de brand. NL-Alert is een alarmmiddel van de overheid, hiermee kunnen sms-berichten worden verstuurd in noodsituaties.
(ANP)