Dit zijn de best bezochte films van afgelopen week

Superheldenfilm ‘Batman v Superman’, romkom ‘Rokjesdag’ en de maatschappijkritische kinderfilm ‘Zootropolis’ trokken afgelopen week de meeste bezoekers naar de bioscoop.

  De best bezochte films van Nederland

 1. Batman v Superman. Dawn of Justice

  Twee superhelden ontmoeten elkaar in bombastische film, die al snel ontaardt in een kluwen van onmogelijke plotwendingen, en via de overtreffende trap naar de klats-boemfinale galoppeert.

 2. Rokjesdag

  De dubbelhartigheid van romkom Rokjesdag is adembenemend. Mannen moeten respect hebben voor vrouwen, luidt de boodschap van de film. Maar de camera kruipt wel graag onder de rokjes van de vrouwen.

 3. Zootropolis

  Ook dieren hebben vooroordelen, blijkt uit Zootropolis: maatschappijkritiek in Disneyverpakking. Grote vragen over discriminatie, natuur en cultuur zitten geestig in de plot en in de vormgeving verwerkt.

  De beste recent uitgekomen films volgens NRC

 1. Where to Invade Next

  Michael Moore is verliefd op Europa, en niet zo’n beetje ook. De filmmaker met het petje stort zich op andersoortige oorlogsbuit: goede ideeën. En die haalt hij op de puinhopen van de Europese sociaal-democratie.

 2. Krigen

  Uitstekend Deens oorlogsdrama belicht dilemma’s van een hedendaagse vredesoperatie. Als er iets gruwelijk misgaat tijdens een operatie, moet commandant Pilou Asbæk zich verantwoorden voor de rechter.

 3. Bang Gang

  Franse jeugd verdrijft de verveling een zomer lang met porno, xtc en seksorgieën in aanstekelijk gefilmd debuut. Met opgewekte moraal: syfilis kost je een pilletje, en vrije seks doet een mens geen kwaad.

  • Thomas van Huut