Disney in Shanghai bijna open

Luchtfoto AFP

De bulldozers zijn nog volop aan het werk, maar drie maanden voor de opening zijn er bijna geen toegangskaarten te krijgen voor het Shanghai Disney Resort. Aan het eerste Disneypark op het Chinese vasteland (het zesde ter wereld) wordt al vijf jaar gebouwd. Het entertainmentbedrijf mikt met het park, dat onder andere het grootste Assepoesterkasteel ter wereld heeft, op zo’n 330 miljoen Chinezen die binnen vier uur van Shanghai wonen. Jaarlijks worden zo’n 25 miljoen bezoekers verwacht. De opening van het pretpark komt op een moment dat de groei van de Chinese economie afzwakt. Toch maakt Disney zich geen al te grote zorgen. „Wij geloven dat de Chinese consument nog steeds geld wil uitgeven”, zei Bob Iger, bestuursvoorzitter van Walt Disney vorige maand tegen financieel persbureau Bloomberg.