Vrouwen scheiden het meest, zo blijkt uit cijfers

De kans dat een huwelijk strandt is het grootst bij lesbiennes: ruim 30 procent van de 580 huwelijken die ze sloten in 2005 was tien jaar later geëindigd in een scheiding. Dat concludeert het Centraal Bureau voor de Statistiek na onderzoek naar het aantal huwelijken en scheidingen sinds de openstelling van het huwelijk voor partners van hetzelfde geslacht per 1 april 2001. Een huwelijk tussen twee mannen houdt langer stand. Na tien jaar was ruim 15 procent van de mannen in een huwelijk gescheiden. Bij huwelijken tussen man en vrouw ligt dat percentage op 18. De kans op scheiding is groter als mensen voor hun twintigste of tussen hun veertigste en vijftigste trouwen. Ook bij een groot leeftijdsverschil tussen de partners is de kans op een scheiding groter. (NRC)