Williams al uit toernooi Miami

Serena Williams kon ook in Miami haar favorietenrol niet waarmaken. Foto Geoff Burke/USA Today Sports

Serena Williams heeft bij het tennistoernooi van Miami haar status als beste speelster van de wereld niet kunnen waarmaken. De 34-jarige Amerikaanse verloor maandag in de vierde ronde van de Russin Svetlana Koeznetsova, de nummer negentien van de wereld: 6-7 (3), 6-1 en 6-2. Bij de mannen werd de Brit Andy Murray, de nummer twee van de wereld, vroegtijdig uitgeschakeld. Hij verloor in de derde ronde van de Bulgaar Grigor Dimitrov: 6-7 (1), 6-4, en 6-3. Murray lag eerder al vroeg uit het Masterstoernooi van Indian Wells. Kiki Bertens kon zondag niet nog een keer stunten in Florida. Nadat de Nederlandse in de tweede ronde nog verrassend had gewonnen van de Russin Anastasia Pavljoetsjenkova, de nummer 28 van de wereld, moest ze tegen de Duitse Angelique Kerber ziek opgeven. Bertens won de eerste set tegen de nummer drie van de wereld nog met 6-1, maar verloor de tweede met 6-2. In set drie gaf ze op bij een stand van 3-0. (ANP)