Casillas speelt 166 interlands

Iker Casillas Foto Mircea Rosca/AP

Iker Casillas verdedigde zaterdag tegen Roemenië (0-0) voor de 166ste keer het doel van Spanje. Daarmee verbrak hij het record van de Let Vitalijs Astafjevs, als Europese speler met de meeste interlands. Casillas debuteerde op 3 juni 2000 tegen Zweden en werd met Spanje Europees kampioen in 2008 en 2012 en wereldkampioen in 2010. De doelman beseft dat het einde van zijn interlandcarrière in zicht is, maar aan een afscheid wil de 34-jarige doelman nog niet denken. „Ik weet niet of het mijn laatste jaar met Spanje is, maar ik hoop dat ik nog wat langer in dit jonge team mag blijven. Voorlopig geniet ik er elke dag van”, aldus de doelman van FC Porto. „Ik ben blij met het record. Er zaten goede en slechte tijden bij, maar ik onthoud vooral de goede”, aldus Casillas. Gianluigi Buffon is zijn naaste belager. De keeper van Italië heeft inmiddels 155 interlands op zijn naam staan. Internationaal is de Egyptenaar Ahmed Hassan recordhouder, met 184 interlands. (ANP)