Marc Dullaert heeft een nieuwe baan bij de Verenigde Naties

Kinderombudsman Marc Dullaert heeft een nieuwe baan. Hij gaat voor de Verenigde Naties een wereldwijde campagne opzetten om geweld tegen kinderen tegen te gaan. Huidig Nationale ombudsman Reinier van Zutphen gaf Dullaert geen tweede termijn als Kinderombudsman. Dullaert vertrekt vrijdag 1 april. Bij de Nationale ombudsman is nu „alles erop gericht” om op die dag een nieuwe Kinderombudsman te hebben, zegt een woordvoerder van het instituut. De Tweede Kamer benoemt de Kinderombudsman, maar selectie en voordracht van kandidaten liggen bij de Nationale ombudsman. (NRC)

Correcties/aanvullingen

Marc Dullaert

In het artikel over oud-kinderombudsman Dullaert (29/3, p. 2) staat dat hij een nieuwe baan heeft. Dat klopt niet. Hij gaat voor de VN een campagne tegen geweld tegen kinderen opzetten. Wat hij daarna gaat doen, is nog onbekend.