Timo Huges niet herbenoemd als commissaris Havenbedrijf Rotterdam

Timo Huges, de vorig jaar ontslagen topman van NS, is niet herbenoemd als commissaris bij het Havenbedrijf Rotterdam. Dat blijkt uit informatie van de Kamer van Koophandel: Huges is per 1 maart uitgeschreven. Het vertrek is opmerkelijk omdat het Havenbedrijf hem leek te willen houden als toezichthouder.

Begin februari zei minister Dijsselbloem van Financiën (PvdA) in de Kamer dat hij als aandeelhouder geen bezwaar had tegen een herbenoeming: „Er geldt geen beroepsverbod.” Directie en commissarissen van het Havenbedrijf wilden hem niet kwijt, zei Dijsselbloem: „Hij doet zijn werk als toezichthouder goed.”

Het Havenbedrijf is voor 70 procent eigendom van de gemeente Rotterdam en voor 30 procent van de staat. Zij beslissen samen over de benoeming van commissarissen. Huges was commissaris sinds 2012, zijn termijn liep 1 maart af.

Een woordvoerder van het Havenbedrijf bevestigt dat Huges geen commissaris meer is, maar sluit een terugkeer niet uit. „Het is nog steeds onduidelijk of herbenoeming alsnog gaat plaatsvinden of dat er iemand anders gezocht gaat worden.” Huges werd juni vorig jaar ontslagen als bestuursvoorzitter van NS wegens onregelmatigheden bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg.

    • Mark Duursma