Dodental aanslagen Brussel bijgesteld naar 32

“Na grondige verificatie” blijkt dat er 32 in plaats van 35 doden zijn gevallen. Zaventem blijft ook woensdag nog gesloten.

Schade op luchthaven Zaventem na de aanslag.
Schade op luchthaven Zaventem na de aanslag. Foto Reuters/ Het Nieuwsblad

Bij de aanslagen op luchthaven Zaventem en metrostation Maalbeek zijn vorige week geen 35 doden gevallen, maar 32. Dat meldt de Belgische minister van Volksgezondheid.

Twitter avatar Maggie_DeBlock Communicatie Na grondige verificatie v lijsten is dodental slachtoffers herzien naar 32. Nog 94 gewonden in hospitaal. #BrusselsAttacks

Maandag werd het dodental juist nog naar boven bijgesteld, naar 35, zonder de daders meegerekend.

Metro en luchthaven

Het Brussels openbaar vervoerbedrijf MIVB meldt op Facebook dat vanaf woensdag alle metrostations weer worden geopend, op het getroffen Maalbeek na. “De versterking van leger en politie blijft gehandhaafd op het ondergrondse net,” schrijft het vervoerbedrijf. Eerder was pas een deel van de metro weer opengegaan.

Luchthaven Zaventem blijft ook woensdag nog zeker gesloten.

Twitter avatar BrusselsAirport Brussels Airport The airport will also be closed for passenger flights into and out of #brusselsairport tomorrow Wednesday 30 March.

Het crisiscentrum in België herhaalde dinsdag nogmaals dat het dreigingsniveau 3 van kracht blijft, het op een na hoogste niveau. Na de aanslagen stond het dreigingsniveau een paar dagen op 4.