Campagneleider Trump beschuldigd van mishandeling

Corey Lewandowski wordt verdacht van het “opzettelijk vastgrijpen en verwonden” van een journaliste.

Corey Lewandowski (l) wordt verdacht van het "opzettelijk vastgrijpen en verwonden" van een journaliste.
Corey Lewandowski (l) wordt verdacht van het "opzettelijk vastgrijpen en verwonden" van een journaliste. Foto: Joe Skipper / Reuters

Corey Lewandowski, de campagneleider van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump, is gearresteerd voor de mishandeling van een journaliste. Hij werd dinsdag in Florida aangehouden, meldt persbureau Reuters.

Volgens het politierapport wordt de 42-jarige Lewandowski verdacht van het “opzettelijk tegen haar wil vastgrijpen en verwonden van de arm van Michelle Fields” tijdens een campagne-evenement op 8 maart. Fields, een voormalig journaliste bij de Amerikaanse nieuwssite Breitbart, probeerde Trump een vraag te stellen toen deze een net beëindigde persconferentie wilde verlaten. Toen Lewandowski haar hardhandig vastgreep hield Fields hier volgens het rapport een blessure aan haar linker onderarm aan over.

Trump: Lewandowski is onschuldig

Trump neemt het in een verklaring op voor zijn campagneleider:

“Mr. Lewandowski is absoluut onschuldig aan deze aanklacht. Hij zal in een pleidooi zijn schuld ontkennen en kijkt uit naar de rechtszitting. Hij heeft volledig vertrouwen dat hij zal worden vrijgesproken.”

Twitter avatar realDonaldTrump Donald J. Trump Wow, Corey Lewandowski, my campaign manager and a very decent man, was just charged with assaulting a reporter. Look at tapes-nothing there!

Lewandowski zal op 4 mei voor de rechter moeten verschijnen.