Belgische wielrenner Daan Myngheer (22) overleden

De renner kreeg tijdens de ochtendetappe van het Critérium International een hartstilstand.

Teamfoto van Daan Wyngheer
Teamfoto van Daan Wyngheer Foto: Laurent Sanson / Roubaix-Lille Métropole

De Belgische wielrenner Daan Myngheer is maandag aan de gevolgen van een hartstilstand overleden. Dat maakt zijn ploeg Roubaix-Lille Métropole dinsdagochtend vroeg bekend. Myngheer werd zaterdag tijdens de ochtendetappe van het Critérium International onwel en moest per ambulance de koers verlaten.

In de ziekenwagen kreeg de 22-jarige wielrenner een hartaanval, waarna hij kunstmatig in coma werd gehouden in het ziekenhuis in de Corsicaanse stad Ajaccio. Daar is hij rond 19:00 uur overleden. Wyngheers ploeg maakte het nieuws via een Facebookbericht wereldkundig:

“Met spijt in ons hart moeten wij u vertellen dat Daan zijn laatste koers heeft verloren. Hij heeft gevochten als een ware kampioen maar heeft de strijd verloren.”

Wyngheer is de tweede Belgische renner die na een etappe dit weekend overleed. De 25-jarige Antoine Demoitié, die fietste voor Wanty-Groupe Gobert kwam tijdens Gent-Wevelgem hard ten val en werd daarna door een motorrijder aangereden. Demoitié overleed in de nacht van zondag op maandag in het ziekenhuis in Lille aan zijn verwondingen.