KNMI geeft code geel af voor Tweede Paasdag

Wie op zijn Tweede Paasdag een buitenactiviteit gepland had, moet wellicht de plannen heroverwegen. Het gaat hard waaien.

Fietsers trotseren de harde wind op een brug. Het KNMI heeft voor Tweede Paasdag code geel afgegeven in verband met de hevige wind. Foto Robin van Lonkhuijsen / ANP

Het KNMI heeft voor Tweede Paasdag code geel voor heel het land uitgeroepen. Wie dus op zijn Tweede Paasdag een buitenactiviteit gepland had, moet wellicht de plannen heroverwegen. Het gaat flink waaien, meldt het KNMI. Aan de kust kan het maandag gaan stormen met windstoten tot 100 kilometer per uur. Landinwaarts bereikt de windsnelheid een maximum van 90 kilometer per uur.

Het paasweekend verloopt onstuimig met veel regen, weet Weeronline. Zondag trekt regen van west naar oost over het land, waarbij ‘s middags kans is op onweer en hagel. Tussen de buien door schijnt de zon geregeld.

Twitter avatar weeronline Weeronline De regen trekt de komende uren naar het oosten weg. Vergeet ook vanmiddag de paraplu niet! https://t.co/1OjisqHB55 https://t.co/FmBCfBLyUl

De meteorologen van Weeronline voorspellen dat er ook maandag buien over het land trekken die gepaard kunnen gaan met onweer en hagel. Het wordt maximaal dertien graden.

De wind neemt maandagavond vervolgens weer snel af. Na Pasen blijft het wisselvallig, maar zal de wind gaan liggen.

    • Marissa van Loon