Economie

Dit schrijven andere media vandaag

Foto iStock

Een marktplaats voor designkleding

Designerkleding staat je misschien goed, maar de keerzijde is dat het meestal nogal duur is. Gelukkig zijn daar nu de dames van The Next Closet die je kunnen helpen met het verkopen van je gebruikte designerskleding. De site haalde een miljoen euro aan groeikapitaal op, meldt RTL Z.

De twee onderneemsters achter de site, Thalita van Ogtrop en Lieke Pijpers, willen met het opgehaalde geld onder meer hun marketing verbeteren en verder uitbreiden naar het buitenland, vertelt Pijpers:

We focussen op Nederlanders en Belgen als verkopers en we focussen op de wereld voor kopers.

Met tweedehands kleding loop je natuurlijk het risico dat het niet allemaal zuivere koffie is dat je koopt, maar dat risico denkt The Next Closet te kunnen beperken, zegt Pijpers:

Het zijn allemaal particuliere verkopers, het zou kunnen dat er valse spullen tussen zitten, maar dat weten wij dan niet. Zeker bij items van Chanel wil je de bon erbij hebben. Wij vragen aankoopbewijzen en serienummers.

Olieveld kopen? Shell heeft er een paar in de aanbieding

Oké, de kans is klein dat jij opeens behoefte hebt aan een boorplatform met bijbehorend olieveld op de Noordzee, maar Shell gaat er mogelijk wel een aantal in de verkoop zetten. Dat meldt nu.nl op basis van de Britse Sunday Times. 

Dat de velden in de verkoop gezet worden heeft te maken met de recente aankoop van het Britse BG. Experts en aandeelhouders waren soms kritisch over die koop, ze vonden dat Shell teveel geld had betaald voor de deal.

Om tegenstanders wind uit de zeilen te nemen wil Shell president-directeur Ben van Beurden nu enkele van de velden verkopen om ‘de prijs voor BG te rechtvaardigen.’

Oekraïense bedrijven bezoeken Nederland kort voor referendum

Over iets meer dan een week gaat Nederland stemmen over het associatieakkoord met Oekraïne, maar net voor die tijd komt nog een handelsmissie uit het land naar Nederland. Dat meldt het Financieele Dagblad.

Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking zal een gesprek hebben met de toppers uit het bedrijfsleven. Volgens haar liggen er voor beide landen veel kansen over en weer:

Ik heb onlangs tijdens een handelsmissie zelf gezien dat er kansen liggen voor het bedrijfsleven, vooral in de transport en logistieke sector en voor de agro-industrie.

Tijdens de handelsmissie zullen er ook politieke besprekingen zijn met een meereizende Oekraïense minister.