Kwiatkowski verslaat Sagan in E3 Harelbeke

De Pool Michal Kwiatkowski heeft de E3 Prijs Harelbeke gewonnen. De renner van het Britse Sky verraste vrijdag in de laatste honderden meters zijn medevluchter Peter Sagan, die als tweede eindigde. De wereldkampioenen van 2014 (Kwiatkowski) en 2015 (Sagan) ontsnapten dertig kilometer voor de finish op de klim in de Karnemelkbeekstraat. Ondanks beulswerk van Niki Terpstra in de achtervolging en een ultieme poging van Tom Boonen en Fabian Cancellara in de slotkilometers bleven de twee vooruit. In de eindsprint had Sagan geen kans. „Peter heeft een betere punch dan ik”, sprak Kwiatkowski na afloop voor de Belgische televisie. „Ik wist dat ik er een lange sprint van moest maken.” De Brit Ian Stannard werd derde, Cancellara vierde. Beste Nederlander was Lars Boom: zesde. (NRC)