Weer

Het weer zal dit paasweekend behoorlijk wisselvallig zijn, maar het begin is in ieder geval prima. Zaterdagmiddag laat de zon zich veelvuldig zien. Het enige minpuntje is de stevige zuidelijke wind, die aan zee krachtig is. Daarmee wordt wel zachte lucht aangevoerd. Het wordt wellicht de warmste dag van deze maand met maximumtemperaturen tussen 12 en 15 graden.

Lang kan er niet van dit lenteachtige weer worden genoten, want in de nacht naar zondag – als we ook de klok een uur vooruit draaien vanwege het ingaan van de zomertijd – volgt regen vanuit het westen. Zondagochtend regent het ook nog, maar de regen trekt wel vrij snel weg en dan volgen opklaringen. Die worden in de middag dan wel weer door een paar buien afgewisseld, vooral in de zuidelijke helft van het land. Bij een matige, aan zee soms krachtige wind uit zuid tot zuidwest, wordt het 11 à 12 graden.

Op Tweede Paasdag veroorzaakt een volgende storing wederom regen en aan zee een harde tot stormachtige zuidenwind. Daarbij wordt het 10 tot 13 graden. Het is dus wisselvalligheid troef.