Voorarrest verdachte dood Koen Everink verlengd

Mark de J. werd donderdag op Schiphol opgepakt. Het OM verdenkt hem van moord of doodslag.

Politie verricht onderzoek bij de villa van Koen Everink in Bilthoven.
Politie verricht onderzoek bij de villa van Koen Everink in Bilthoven. Foto Jeroen Jumelet / ANP

Er zijn “voldoende ernstige bezwaren” tegen verdachte Mark de J. om hem nog minstens twee weken in voorarrest te houden. Dat besloot de rechter-commissaris zaterdag, op voorspraak van het Openbaar Ministerie.

De J., coach van tennisser Robin Haase, wordt door het OM verdacht van moord of doodslag op Koen Everink, nadat het OM eerder al betrokkenheid vermoedde. Ondernemer Everink, die bekendheid kreeg nadat hij was mishandeld door kickbokser Badr Hari, werd op 4 maart dood in zijn woning aangetroffen. Hij werd omgebracht met messteken.

Donderdag werd de 29-jarige Rotterdammer De J. opgepakt op Schiphol, nadat hij met Robin Haase terugkwam uit de VS. In het onderzoek kwam naar voren dat De J. de avond van de dood van Everink in Everinks huis was om in een groter gezelschap een voetbalwedstrijd te kijken. De J. zou als laatste aanwezig zijn geweest.