Giri nagenoeg kansloos na twaalfde remise op rij

Schaker Anish Giri is na zijn twaalfde remise op vrijdag vrijwel kansloos voor de winst in het kandidatentoernooi. De Nederlandse grootmeester is in Moskou op zes punten beland. Met nog twee rondes voor de boeg delen de Rus Sergej Karjakin en de Amerikaan Fabiano Caruana de leiding met zeven punten. De Indiër Viswanathan Anand is derde met 6,5 punten. De 21-jarige Giri is de jongste onder de acht wereldtoppers die in Moskou om de eindzege in het kandidatentoernooi spelen. De winnaar krijgt het recht de Noorse wereldkampioen Magnus Carlsen uit te dagen. Deze tweekamp is in november in New York. Giri maakte er vrijdag tegen de Rus Peter Svidler een lange zit van. Na 85 zetten besloten de twee schakers elkaar de hand te schudden en remise overeen te komen. (ANP)