Partycentrum in Tilburg verwoest door brand

Er raakten twee mensen onwel door ingeademde rook. Zelfs tot Waalwijk had men last van de vrijgekomen rook.

Foto Lex van Lieshout / ANP

Door een grote brand die vrijdagavond ontstond is partycentrum Dolfijn Bowling in Tilburg volledig verwoest. Alle bezoekers konden op tijd naar buiten komen, twee bezoekers werden onwel door ingeademde rook, en twee brandweermannen raakten lichtgewond tijdens hun bluswerkzaamheden, meldt de politie.

De brand ontstond rond elf uur in het bowlinggedeelte van het centrum. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De eigenaar van het bowlingcentrum zegt tegen Omroep Brabant dat er zo’n 200 mensen binnen waren toen de brand uitbrak: “Geen idee hoe het ontstaan is en waar het ontstaan is. Wel hebben we bij de machineruimte de eerste vlammen gezien, daar waar de bowlingmachines staan.”

Het ging volgens de brandweer om een zeer grote brand, waarbij veel rook vrijkwam. Vooral in Noord-Tilburg was er overlast door de rook, omwonenden werden via een NL Alert gewaarschuwd. Later in de nacht werd er zelfs uit Waalwijk geklaagd over last van de rook.