OM verdenkt tenniscoach van moord op zakenman

Het Openbaar Ministerie (OM) verdenkt de 29-jarige tenniscoach Mark de J. van de moord op zakenman Koen Everink. Dat heeft het OM vrijdag bekendgemaakt. Rotterdammer De J. werd donderdag op Schiphol gearresteerd en krijgt moord dan wel doodslag ten laste gelegd. De J. was de coach van toptennisser Robin Haase en kwam samen met hem aan op Schiphol.

Everink was geen onbekende in de tenniswereld en kende De J. De oprichter van reisbureau Eliza was here raakte betrokken bij de sport na zijn mishandeling door Badr Hari. Aan de Telegraaf liet hij weten een „luxe loopjongen” te zijn voor Robin Haase en Igor Sijsling, „bijna als een soort therapie”. Tennisser Haase liet vrijdag aan de NOS weten dat De J. met enkele anderen bij Everink thuis was op donderdagavond 4 maart. Samen keken ze naar de voetbalwedstrijd AZ-Feyenoord. De volgende ochtend werd Everink met messteken aangetroffen in zijn huis in Bilthoven.

De voormalige advocaat van Everink, Alexander de Swart, reageerde tegen RTL Nieuws positief op het nieuws van de aanhouding. „Koen krijgen we er niet mee terug, maar het geeft wel hoop dat de zaak nu snel opgelost wordt. Voor de nabestaanden is dat fijn.” (NRC)