Vijfduizend kilo coke verstopt in ananassen

De Belgische douane heeft maandag in de Antwerpse haven bijna vijfduizend kilo cocaïne onderschept die waarschijnlijk op weg was naar Nederland. De lading zat verstopt in een container met ananassen, meldt de Nederlandse politie. De cocaïne heeft een straatwaarde van circa 150 miljoen euro. Dinsdag zijn in Breda en Drimmelen twee mannen aangehouden in verband met de drugsvangst. Uit de papieren bleek dat de container Nederland als bestemming had. Daarop is de Nederlandse politie ingeschakeld. Nadat de cocaïne uit de container was gehaald, werd deze teruggeplaatst in afwachting van een transporteur. Een dag later werd de container opgehaald en naar Drimmelen vervoerd. Daar is dinsdag een verdachte aangehouden, dezelfde dag volgde een tweede arrestatie in Breda. Beide mannen, van 33 en 51 jaar oud, zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Amsterdam. Een woordvoerder van de politie stelt dat het gaat om „een van de omvangrijkste ladingen die we de laatste jaren onderschept hebben”. Door de vondst bestaat volgens de politie de kans op een liquidatie binnen de onderwereld. Om die reden roept politie getuigen van het transport op zich te melden. (NRC)