Als Britt je vast heeft laat ze niet meer los

Die ogen. Er zijn heel wat tegenstanders die ze zich herinneren als het laatste dat ze zagen in vrijheid. Op het moment dat ze nog goede moed hadden, dat ze meenden een kans te hebben. Maar toen ze die blik zagen, wisten ze het al. Een meisje kan best elf zijn, maar als ze je vastheeft, laat ze niet meer los. Voor je het weet zie je alleen nog geel van de mat – of de lichten aan het plafond; afhankelijk van hoe Britt Lodder je precies laat voelen wie er de sterkste is. Daarna kunnen de angstdromen beginnen.

Daar hebben de laatste tijd vooral Duitse meisjes last van, want Hollandse meisjes zijn geen partij meer voor Britt. (Hollandse jongens vast ook niet, maar die durven het waarschijnlijk niet meer te proberen). Haar laatste toernooien won Britt in de Duitse plaatsen Witte en Ladenburg. Dit weekend is ze gewoon te bewonderen in Utrecht bij het grote Europese Paastoernooi. Meer dan 700 jonge worstelaars uit 23 landen komen samen om uit te maken wie de grootste worsteltoekomst hebben. En welke jonge worstelaars na deze Paasdagen zich voor eeuwig de vastbesloten ogen van Britt Lodder zullen herinneren. Ogen die zeggen: had ik je al verteld dat je zometeen hulpeloos op de grond ligt?