V&D Rijswijk gesloten na opstootjes

Klanten dreigden in de jacht op koopjes met elkaar op de vuist te gaan.

Beeld van de V&D-vestiging in Haarlem Schalkwijk. Het is deze week erg druk bij de opheffingsuitverkoop in de filialen van de failliete warenhuisketen
Beeld van de V&D-vestiging in Haarlem Schalkwijk. Het is deze week erg druk bij de opheffingsuitverkoop in de filialen van de failliete warenhuisketen Foto Remko de Waal/ANP

De vestiging van V&D in Rijswijk is vrijdag gesloten nadat er een vechtpartij dreigde te ontstaan. De winkel gaat pas weer open als er voldoende beveiliging is, bevestigt een woordvoerder namens de curatoren. Dat is mogelijk zaterdag of anders pas dinsdag. De warenhuisketen houdt sinds deze week opheffingsuitverkoop nadat het bedrijf eind december failliet werd verklaard.

De sluiting volgt nadat er opstootjes ontstonden tussen mensen die in de rij voor het pand stonden te wachten, vertelt een politiewoordvoerder. “Het werd te druk en er wilden meer mensen het pand in dan er ruimte was.”

“Het is niet tot een vechtpartij gekomen, maar er ontstond een situatie waarin dat wel zou kunnen gebeuren. Om te voorkomen dat de boel zou escaleren hebben we in samenspraak met de brandweer en het warenhuis zelf besloten de zaak te sluiten.”

Op de website van Omroep West zijn beelden te zien van de rijen voor de winkel.

Grote toeloop

Klanten die nog aanwezig waren, mochten hun winkelronde afmaken maar nieuwe koopjesjagers kwamen het pand niet meer binnen. Volgens een woordvoerder van V&D is het de afgelopen dagen erg druk in alle vestigingen van het warenhuis. “Mensen die elkaar bijna de roltrap afduwen in de jacht op artikelen. De winkel op de locatie Rotterdam Zuidplein hebben we donderdag ook eerder moeten sluiten omdat het ongezellig dreigde te worden door de drukte.”