Stadionverbod PSV-fans die met muntjes gooiden

Vijf fans van PSV hebben een stadionverbod gekregen, omdat ze zich vorige week misdroegen rond de wedstrijd in de Champions League tegen Atlético Madrid. In de Spaanse hoofdstad gooid en de supporters onder meer muntjes naar bedelaars.

PSV gaat niet in op individuele gevallen en laat donderdag ook niet weten wat de afzonderlijke fans precies gedaan hebben. Vier supporters mogen zich één tot drie jaar niet bij wedstrijden vertonen. Een vijfde fan heeft zich nog niet gemeld, maar de club weet wel wie het is. Zijn seizoenskaart is geblokkeerd en hij heeft een stadionverbod voor onbepaalde tijd gekregen, tot hij zich meldt.

Een zesde fan die zich heeft misdragen, is niet bekend bij de club. Hij is te zien in een filmpje waarop bedelaarsters zich opdrukken in ruil voor geld. De man krijgt van PSV tot zaterdag om zich te melden. Een zevende verdachte ging vrijuit; hij had niet aantoonbaar iets fout gedaan.

De vier supporters die een stadionverbod kregen, hebben gepraat met de clubleiding. „Privé zijn deze mensen enorm geraakt”, zei PSV-directeur Toon Gerbrands. „Er zijn families belaagd, betrokkenen hebben gezondheidsproblemen gekregen en één persoon heeft het zijn baan gekost. Allen geven ze aan enorm spijt te hebben van hun gedrag en zien zij in dat ze de betekenis van hun acties hebben onderschat. Ook vinden ze het heel vervelend dat PSV door dit gedrag in diskrediet is gebracht.” (ANP)