Tenniscoach opgepakt in moordzaak Koen Everink

De 29-jarige Rotterdammer die donderdagochtend werd aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij de moord op reisondernemer Koen Everink, is de professionele tenniscoach Mark de J. Eind 2014 werd De J., voormalig Nederlands kampioen, de coach van proftennisser Robin Haase. De verdachte werd op Schiphol aangehouden toen hij met Haase terugkeerde van een tennistoernooi in Miami in de VS.

Haase heeft laten weten geschokt te zijn door de aanhouding. Hij heeft verteld dat zijn coach op de avond van de moord op miljonair Everink samen met het slachtoffer en vrienden in diens woning in Bilthoven naar de voetbalwedstrijd Feyenoord-AZ had gekeken. Later die avond is Everink met een mes doodgestoken.

De politie doet geen nadere mededelingen over de identiteit van de aangehouden verdachte.

Everink was de man achter de succesvolle reisorganisatie Eliza was here. In 2012 raakte hij zwaargewond na te zijn mishandeld bij het dance-evenement Sensation. (NRC)