Cruijff vrijdagmiddag in besloten kring gecremeerd

Volgens Ajax wordt de oud-topvoetballer vrijdagmiddag in kleine kring in Barcelona gecremeerd.

Mensen leggen bloemen bij het ouderlijk huis van Johan Cruijff in Betondorp in Amsterdam.
Mensen leggen bloemen bij het ouderlijk huis van Johan Cruijff in Betondorp in Amsterdam. Foto Remko de Waal/ANP

De nabestaanden van Johan Cruijff nemen in besloten kring afscheid van de donderdag overleden voetballegende. Op de site meldt de familie dat op dit moment voorbereidingen worden getroffen.

Volgens zijn oude club Ajax wordt Cruijff vrijdagmiddag in Barcelona gecremeerd.

De nabestaanden bedanken iedereen voor de steun. Over een herdenkingsbijeenkomst wil de familie de komende dagen naar buiten treden. Tot dat moment zegt de familie “vereerd” te zijn met alle initiatieven voor herdenkingsbijeenkomsten, maar wordt er geen enkele officieel gesteund of georganiseerd door de nabestaanden.

“Wederom vragen wij u nadrukkelijk om de privacy van de familie te respecteren in deze bedroefde en moeilijke tijden.”

Op de site van de beste voetballer die Nederland ooit voortbracht staat dat de familie “voorbereidingen treft voor een afscheid in besloten kring”.

De zoon van Cruijff, Jordi, laat weten:

“Namens mijn moeder, zussen en de rest van de familie wil ik graag iedereen bedanken voor alle liefde, warme woorden en mooie herinneringen die met ons zijn gedeeld, sinds gisteren en ook gedurende de afgelopen maanden. Het heeft ons diep geroerd dat Johan zo’n inspiratie is geweest voor zovelen van u. Een bijzonder woord van dank verdienen de dokters en medische staf die ons en Johan hebben ondersteund tot het laatste moment.”

Cruijff overleed gisteren op 68-jarige leeftijd aan de gevolgen van longkanker.